De svære følelser i kroppen

summerfield-336672_1920

Svære og triste følelser med tung energi…Frustration, afmagt, vrede, sorg, svigt….
Det kan føles som om hele verden er imod os og vi er alene i den verden. Livet kan give os modstand og mærke os med utallige svære følelser.

Vi føler os ligefrem usynlige, fordi vi bliver ikke set og hørt, som den vi er.

Vores møde med verden kan give os følelser, der er tunge at bære. De kan sætte dybe aftryk i os og påvirke den måde vi tænker om os selv og verden på. Det påvirker os helt inde i de dybeste lag af vores sjæl. 
Især når vi er meget unge og tillidsfulde, fordi i denne livsfase er vi mest skrøbelige, sårbare og modtagelige. 

Oplevelser er forbundet med følelser

Markante oplevelser og hændelser i vores liv, som vi ikke har fået på plads, bliver gemt et sted i os. Når vi ikke handler på det, vil vi livet igennem tiltrække situationer og mennesker, der vil provokere os til at gøre det. Der vil blive prikket på de gemte og undertrykte følelser. Indtil vi reagerer.

Når vi gentagne gange oplever noget, der giver os følelsen af ”at ikke være god nok”, ”ikke smuk nok”, ”ikke dygtig nok”, bliver vores selvværd og selvagtelse knækket.
Der sker noget, der slukker vores naturlige glæde og tillid til os selv og verden. Og jo tidligere det sker i vores liv, jo dybere kan vi blive mærket af det.
Når vi ikke får handlet på de følelser, der udhuler vores eget værd, bliver de i os og fordrejer vores overbevisninger om os selv og vores liv.
Overbevisninger, der begrænser og hæmmer os i at være og leve som den, vi i virkeligheden er.: Et unikt menneske med et overflod af evner og muligheder for at skabe det liv, der er godt for os.

Overlevelses handling

Vi ville udvikle forskellige forsvars- og handlingsmønstre, der hjælper os med at overleve, men samtidig fjerner os fra kernen i problemet og vores egen kerne. For når vi ikke formår at handle efter vores hjerte, lever vi et liv, der ikke er sandt for os. Vi fylder vores rygsæk med en dødvægt, der tynger os ned og ikke efterlader plads til glæde og lys.
Og alt det svære, som vores psyke ikke formår at få forløst, vil med tiden sætte sig i vores krop, som smerte, spændinger eller noget helt andet. Simpelthen for at råbe os op, at der er noget her, vi skal have kigget på.

Tøm rygsækken

Jeg har gået og går vejen. Jeg har båret mange sorgfulde følelser i både krop og sjæl. En stor del af mit liv har været meget op ad bakke og i stormvejr. Men jeg er nået et sted, hvor jeg kan se tilbage på situationer og mennesker, som en del af min egen udvikling. Som en test, der skulle hjælpe mig med at lære mig selv bedre at kende, på godt og ondt. 

Jeg ved, at der er ting, jeg har fået fred med og ting, jeg skal arbejde videre på. Men jeg er mere opmærksom på at lette min rygsæk for udtjente og ubrugelige ting.
Jeg har lært, at verden er et spejl af mig selv, og udfordringen er ikke altid at finde derude, men inde i mig selv. Det er min lektie og samtidig min udvikling.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *