hjerte liv energi Herlev

Hjertets vej

Under en meditation for nogen tid siden, fik jeg en meget klar vished at livets bedste gave til mig, var at være i kontakt med mit hjerte. I hjertet var jeg hjemme, det sted, jeg kom fra og hørte til.
Ord kan ikke beskrive den meget smukke oplevelse, men den er med mig og jeg husker den hver gang jeg bliver i tvivl og kommer til at vakle.

I denne urolige og meget udfordrende tid, kan vi nemt føle os overvældet af situationer og tilstande, der synes negative og håbløse. Verden i nær og fjern er i voldsomt oprør og meget virker mørk og usikker. Midt i alt det her er vi, hver især med vores egen udfordrende og krævende hverdag, med vores egne små og større kampe for at leve et fornuftigt liv med plads til ro og glæde. Og vi kan ofte blive usikre over hvordan det er muligt at holde fast i os selv i vores lille båd midt i et stormfuldt hav.

Er det muligt at finde vejen og ikke fare vild? Og hvordan gør vi, så det giver mening?
Her vil jeg sige noget, du sikkert har hørt før. En hver forandring starter først inde i os selv. Når vi arbejder målrettet på at være i harmoni med os selv, skaber vi kærlige livsvilkår, der gavner os selv først og derefter andre omkring os. Fordi hver eneste tanke og handling skaber en energi, der har indflydelse på vores liv og vores liv har indflydelse på livet som helhed.
Ligesom ringene i vandet skabes, når vi har kastet en sten i. Vi skaber ringe af lys og lethed, der når vidt omkring os.
Ja, det er muligt at holde fast i os selv og ikke fare vild. Vi skal lære at være i kontakt med vores hjerte.

Vores sande identitet ligger i vores hjerte

Vores hjerte er vores virkelige hjem og vores vejviser. Vores bedste rådgiver i enhver situation, vores kilde til visdom og sikker havn i stormvejr.
Måske er det et såret hjerte, som vi har gjort til vane at gemme væk for at beskytte det.
Men vores hjerte kan fortælle os hvordan vi kan heale angsten og lære at mærke det igen. Hvordan vi kan mærke og forstå de tegn og fornemmelser, der kommer til os fra det dybeste sted i os selv.

Den største forskel for os og andre, kan vi netop gøre ved at være os selv. Men vi skal først finde frem til den vi i virkeligheden er, uden tilsløringer. Vores valg og beslutninger er med til at afgøre om vi fjerner os fra eller nærmer os den, vi er. Hver gang vi vælger det, der føles rigtigt og ikke lader angst og tvivl tager over, har vi lyttet til vores indre vejleder og lærer lidt mere om hvad der fungerer godt for os.

Intuition og indre stemme

Vores hjerte er vores indre stemme. Den taler til os i alle livets situationer og vi skal træne vores evne til at høre den.
At turde høre sit hjerte tale og også følge det, kræver at vi ønsker at være tro mod os selv. Til trods for hvad omgivelserne mener og forventer af os.
Hver gang vi vælger det, der dybest inde føles rigtigt for os, anerkender vi os selv og vores behov. Vi nærer os med vores egen omsorg og opmærksomhed. Den vej, der går igennem vores hjerte, fører os nærmere vores egen virkelige kerne. Vores indre kilde, hvor vi kan hente alt det, vi har brug for.

Det kan føles som Palle alene i verden

Vejen kan virke uklar og svær og til tider ensom. Fordi når vi bevæger os mod en bevidsthedsudvidelse, bevæger vi os imod en anden og højere frekvens. For at sige det simpelt, en anden bevidsthed og forståelse, som vi ikke kan dele med alle. Nogle af vores relationer ville falde fra undervejs, eftersom vi ikke længere har samme verdens- og livssyn.
Det kan synes sørgeligt, at det tynder ud i vores netværk. Især, når vi i denne proces har allermest brug for støtte og anerkendelse. Men hvis omkostningen er at være en anden, end den vi er, vil vi blive ved med at betale den pris?

Vi mennesker mødes, lærer af hinanden og enten udvikler vi os sammen eller fortsætter vi hver for sig. Det er en naturlig konsekvens i vores udvikling. Og ja, vi kan føle os alene mens vi går på hjertets vej. Vi har nemlig drejet fra den retning, som mange af vores medmennesker går hen imod.
Men i takt med at vi vælger at være os selv tro, vil vi møde andre ligesindede på vores vej; vi vil møde dem, hvis udvikling matcher vores egen og som bevæger sig i samme frekvens som os. De har ny og spændende lærdom med til os. Og vi møder dem, vi har brug for, det sted i livet, vi befinder os.

Vores livsvej går igennem vores hjerte. Ellers vil den ende blindt.

2 thoughts on “Hjertets vej

 1. Vibe

  Tak for de smukke og meget vise ord, der netop rammer præcis det sted i livet som jeg kan genkende ❤️

  Svar
  1. Maria60Herlev Forfatter

   Du er så meget velkommen kære Vibe. Og tak for din kærlige tilbagemelding.
   Jeg er oprigtig glad for at mine tanker kan inspirere dig der, hvor du er hen i livet nu.
   Kærlige tanker med på vejen. 🙂
   Maria

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *